Menü Bezárás

október

Erasmus Daysszerda15október10:0013:0010:00 - 13:00 Békéscsabai SZC Kemény Gábor TechnikumTelepülésBékéscsabaKategóriaFesztivál,Gasztró

Időpont

október 15. (szerda) ◴ 10:00 - ◴ 13:00

Arrivederci Geri & Balipéntek17október18:0018:00 La Sposa CaffeTelepülésGyula,HétvégeKategóriaGasztró

Részletek

Best of Geri &Bali!

Vagy arrivederci fiúk…

A La Sposa Caffé elbúcsúztatja Geri-t és Bali-t!

Két kedves barátunknak és kollégánknak új fejezet nyílik az életében, így ez a hétvége szóljon most róluk és az általuk készített legjobb és legkedveltebb fogásokról.

Ez nem csupán egy vacsora este, hanem egy különleges alkalom, ahol a szakácsaink kedvenc és legkedveltebb ételeit kóstolhatjátok meg.

Ez az utolsó alkalom, amikor Gyulán élvezhetitek Geri és Bali ínycsiklandó fogásait! ️❤️

Bár búcsúzunk tőlük, de szeretnénk ha a búcsú pillanata örömteli lenne, telis tele mosolygó emberekkel, és üres tanyerokkal!

Gyere el, és éljük át közösen a szép emlékeket , es a finom falatokat!

Csatlakozzatok hozzánk 2025. október 17-én (pénteken) 18:00-kor, és töltsünk el egy nagyszerű estét!

Helyszín: La Sposa Caffé, Gyula, Somogyi Béla utca 1.

Ne hagyjátok ki ezt az alkalmat, és gyertek el velünk együtt megélni ezt a különleges pillanatot!

Asztalfoglalásért hívj minket a +36 66 644 522 számon

Időpont

október 17. (péntek) ◴ 18:00

La Sposa Caffe

Vegetáriánus főzőtanfolyam BékéscsabánMarokkói konyhaszombat18október09:0009:00 JógastúdióTelepülésBékéscsaba,HétvégeKategóriaGasztró

Részletek

Világraszóló gasztrokalandok – Újragondolt vegetáriánus fogásokkal

Lakto-vegetáriánus főzőtanfolyamainkon folytatjuk a világ kifogyhatatlan ízeinek felfedezését! Minden hónapban egy új ország gasztrokultúrájával ismerkedünk: egzotikus ízek és mediterrán hangulat vár ránk, tengeren innen és tengeren túl – fókuszban továbbra is az egészséges és kiegyensúlyozott, növényi alapú táplálkozás.

Szívvel lélekkel közösen főzünk, beszélgetünk, ismerkedünk egymással is, kicsit megtapasztaljuk, milyen varázslatos élmény a főzés, ahol a konyha a közösség szíve és a terített asztal a test és a lélek táplálásának az otthona.

A tanfolyam inkább jó hangulatú, közös élmény, mint szigorú főzőkurzus, ahol az elkészült ételeket jóízűen fogyasztjuk el, sőt igény szerint el is vihetők.

Egészséges, ám mégis izgalmas ételek készítéséhez nem feltétlenül a legmodernebb konyhatechnológia vagy a kifinomult szakmai tudás vezet, hanem egy kis bátorság, ötlet és szívből jövő lelkesedés.

Élmények, illatok és ízek várnak egy jó társaságban – minden alkalom egy új kulináris kaland!

A 2025/26-os évadunkban a következő országok konyháját ízleljük meg:
1. alkalom: október 18. – Marokkó | Fűszeres színek
2. alkalom: november 15. – Thaiföld | Pikáns aromák
3. alkalom: január 17. – Mexikó | Az öröm ízei
4. alkalom: február 7. – Portugália | A tenger vonzásában
5. alkalom: március 14. – Törökország | Kelet kapujában
6. alkalom: április 18. – Vietnám | Természetes ízek
7. alkalom: május 16. – Olaszország | Ízek ünnepe

Részvételi díj: 7500 Ft/fő/alkalom

Jelentkezés
+3630/303-5603 telefonszámon Horváth Istvánnál

Van lehetőség arra is, hogy anélkül vidd el a menüt, hogy részt vennél a tanfolyamon, illetve vihetsz magaddal plusz adagot is. Ilyen igényedet mindenképpen jelezd előre! Kérünk, hozzál magaddal erre alkalmas dobozokat!

A tanfolyam alapvetően nem glutén és laktózmentes, ha mégis szeretnél részt venni, mindenképpen jelezd nekünk az érzékenységedet, speciális diétás igényeidet.

1. alkalom
október 18. – Marokkói konyha

Marokkó gasztronómiáját az utazók alakították, egyszerre hatott rá a keleti, az európai és az afrikai fűszerek világa. Így lett a marokkói konyha kivételesen változatos, ahol harmonikusan keverednek egymással az édes és sós ízek. A vendéglátás legendás, egy vacsora akár tíz fogás feltálalását is jelentheti és soha nem maradhat el a mentával ízesített zöld tea sem.

Ezúttal meg sem közelítjük egy hagyományos, tíz fogásos vacsora bőségét, de megízleljük a marokkói konyha gazdag fűszerezésű, jellegzetes ételeit. Természetesen nem hagyjuk ki, a marokkói mentateát sem, amiből talán többet is isznak, mint a vízből.

Menü:
Marokkói lencseleves (Harira) • gluténmentes, laktózmentes | Kuszkusz zöldségekkel, aszalt gyümölccsel (Tagine) • laktózmentes | Fűszeres paprikakrém (Harissa) • gluténmentes, laktózmentes | Marokkói répasaláta (salatat al jazar) gluténmentes, laktózmentes| Marokkói mézes-mandulás sütemény (Mhencha) • laktózmentes

Időpont

október 18. (szombat) ◴ 09:00

Borkóstoló Lőkösházánszombat18október19:0019:00 Petőfi Sándor Művelődési Ház - LőkösházaTelepülésHétvége,LőkösházaKategóriaBál,Gasztró,Jótékonyság

Részletek

❇️Készüljünk együtt az áprilisban megtartandó II. Avantgarde jótékonysági sportnapra, ahol ismét gyerekeknek gyűjtünk.
A bál bevételéből szándékozunk a sportnapot megtartani!

❇️Egy különleges estével készülünk, isteni borok, amit Jákób István borlovag mutat majd be Nekünk
Tállyai bor a Rózsa Ferenc pincészetből
❇️Egy fantasztikus menüsor , hogy legyen erőnk a hajnalig tartó bulihoz
❇️A zenét két profi szolgáltatja, imádják, ha Velük bulizik a közönségSzucsik Jani és Szőke Jani
❇️Tombola kapható lesz, hiszen egy buli sem múlhat el e nélkül❇️Tombola felajánlásokat előre is köszönjük!!!!

Jegyek megvásárolhatóak Magné Szaitz Évinél, Mikló Balogh Katikánál és Jánosi Évinél
06703641892

‼️jegyek otp szép kártyával megvásárolhatóak

Avantgarde borkostoló és bálszombat18október19:0019:00 Petőfi Sándor Művelődési Ház - LőkösházaTelepülésHétvége,LőkösházaKategóriaBál,Gasztró,Jótékonyság

Részletek

❇️Készüljünk együtt az áprilisban megtartott II. Avantgarde jótékonysági sportnapra, ahol ismét gyerekeknek gyűjtünk.

A bál bevételéből szándékozunk a sportnapot megtartani!

❇️Egy különleges estével készülünk, isteni borok, amit Jákod István borlovag mutat majd be Nekünk
❇️Egy fantasztikus menüsor , hogy legyen erőnk a hajnalig tartó bulihoz
❇️A zenét két profi szolgáltatja, imádják, ha Velük bulizik a közönség
❇️Tombola kapható lesz, hiszen egy buli sem múlhat el e nélkül❇️Tombola felajánlásokat előre is köszönjük!!!!

Jegyek megvásárolhatóak Magné Szaitz Évinél, Mikló Balogh Katikánál és Jánosi Évinél
06703641892

Svédasztal a Komló Étterembenvasárnap19október11:3014:3011:30 - 14:30 Komló ÉtteremTelepülésGyula,HétvégeKategóriaGasztró

Részletek

Adjátok át magatokat a pihenésnek ezen a vasárnapon is – a családi ebédet pedig bízzátok ránk! ✨

Várunk Benneteket a Komló Étterem svédasztalán, ahol mindenki megtalálja a kedvencét.

Teljes kínálatunk:

▪️ Leveseink:

Aranysárga fácánleves gazdagon zöldségekkel és cérnametélttel

Bakonyi betyárleves

Sütőtök krémleves pirított baconnel

Körösi halászlé harcsafilével enyhén csípősen

▪️Főételeink:

Feketeerdei sonkával és sajttal töltött csirkemell ropogós bundában, vajas-petrezselymes burgonyával

Rántott sajt párolt rizzsel és tartármártással

Pácolt és Grillezett sertés tarja, rozmaringos tepsis burgonyával és görög salátával

Zúzapörkölt enyhén csípősen, tarhonyával és házi vegyes vágott savanyúsággal

Sörtésztában sült harcsafilé, zöldséges sült rizzsel, mártogatóssal

Dupla sajtos lasagne

▪️ Desszertjeink:

Tiramisu

Epres krémes

Sütőtökös-csokis brownie

Komló Étterem, Gyula
2025. október 19. (vasárnap) • 11:30 – 14:30

Ár: 5.990 Ft/fő
0–3 éves korig ingyenes • 3–12 éves korig 3.990 Ft

Egy vasárnapi lakoma, ahol az ízek mellett az élmény is főszerepet kap – szeretettel várjuk vendégeinket!

Asztalfoglalás: +36 20 427 6205

Időpont

október 19. (vasárnap) ◴ 11:30 - ◴ 14:30

Komló Étterem

28. Csabai Kolbászfesztiválcsütörtök23októberEgész napvasárnap26(Egész nap) Park BékéscsabaTelepülésBékéscsabaKategóriaFesztivál,Gasztró,Hétvége

Részletek

 

Időpont

október 23. (csütörtök) - október 26. (vasárnap) (Egész nap)

Steak válogatás a Nádor Étterembenpéntek24október12:0022:0012:00 - 22:00 Nádor ÉtteremTelepülésBékéscsaba,HétvégeKategóriaGasztró

Részletek

Egy igazi gasztronómiai élmény Békéscsabán!

2025. október 24-25. (péntek-szombat)

Míg a várost belengi a kolbász illata, addig a Nádor Étteremben egy ínycsiklandó, egyedülálló steak válogatással várják az ízek szerelmeseit!

A Kolbászfesztivál hétvégéjén, a Nádorban egy különleges menüvel készülnek, ahol a hús a főszereplő, méghozzá a legjobb fajtából!

Az 5 steak 1 tányéron válogatás, amit kár lenne kihagyni:
Flank steak
Rump steak
Texas steak
Hanger steak
Rib-eye steak

Térjenek be a Nádor Étterembe, és koronázzák meg a fesztivál hétvégéjét egy steak vacsorával!

Asztalfoglalás:
30/0988-738

Időpont

október 24. (péntek) ◴ 12:00 - ◴ 22:00

Nádor Étterem

Gasztróséta Békéscsabánpéntek24október15:0017:0015:00 - 17:00 Tourinform - BékéscsabaTelepülésBékéscsaba,HétvégeKategóriaGasztró,Túra

Részletek

Gasztroséta – Békéscsaba ízeinek nyomában ‍♀️

Történetek, titkok és falatok.

Békéscsaba utcái nemcsak házakat, hanem régi ízeket is őriznek. A gasztroséta során belekóstolhatunk a város múltjába.
Megidézzük a gyerekkor egyik kedvencét, a pemetefű cukorkát, rácsodálkozunk a népi táplálkozás egyszerű, de tápláló fogásaira, és felidézzük, hogyan került a sztrapacska és a haluska a csabai asztalokra. Ott lesz a híres csabai kolbász, a mennyei Csaba szelet, egy csésze gőzölgő kávé, és természetesen nem maradhat ki Munkácsy Mihály kedvence a legendás túrós csusza sem.

És, hogy mi minden kerül még szóba? Az maradjon titok, elég annyi, hogy lesznek még ízek, történetek, amelyekre nem is számítasz.

A sétát Szalay Ágnes történész vezeti, aki ínycsiklandó történetekkel, helyi titkokkal és anekdotákkal fűszerezi meg az utat.

A séta végállomása a Munkácsy Emlékház, ahol a csabai ízek nemcsak mesélnek, hanem életre is kelnek.

Találkozási hely: Tourinform iroda, Békéscsaba, Szent István tér 8.

Időpontok:
2025.10.24. 15.00 (péntek)
2025.10.25. 15.00 (szombat)

Időpont

október 24. (péntek) ◴ 15:00 - ◴ 17:00

Helyszín

Tourinform - Békéscsaba

Békéscsaba, Szent István tér 8.

Több esemény

Tökfaragó családi nap Gyomaendrődönszombat25október10:0010:00 Vidovszky Béla Városi KéptárTelepülésGyomaendrőd,HétvégeKategóriaCsaládi,Gasztró,Gyerekeknek,Halloween,Kiállítás,Kreatív

Részletek

A Vidovszky Béla Városi Képtár programja:

Sziasztok!

Valami klassz kis programot kerestek az őszi szünet idejére? ️‍♂️

Gyertek el hozzánk október 25-én a Tökfaragó Családi Napra!

Közös tökfaragásra invitálunk benneteket a Városi Képtárba!

Hozzatok magatokkal tököt, faragjátok meg nálunk, és vegyetek részt a tökszépségversenyen!
A tökfaragás mellett más programokkal is készülünk: egzotikus állatbemutató, sütőtökkrémleves kóstolás, arcfestés.
14 órakor megnyitjuk az Őszi Tárlatot – gyertek és nézzétek meg a gyomaendrődi profi és amatőr művészek közös kiállítását! ✏

‼ Figyelem, figyelem! Akik jelmezben érkeznek – kicsik és nagyon – édességet kapnak!

✴ Program: ✴

10:00 – 14:00 óra között:

Közös tökfaragás: Hozzatok magatokkal tököt, faragjátok meg nálunk, és vegyetek részt a tökszépségversenyen!
A nálunk készült tökökről fotót készítünk és feltöltjük a facebook oldalunkra, ahol október 28-án 12 óráig lehet rájuk like-al szavazni.
A nyertest október 29-én hirdetjük ki.
Kreatív foglalkozás: Gyertek és készítsetek üvegmécsest decoupage technikával!
Arcfestés és csillámtetoválás készítés: Unikornis, tigris, Pókember, sellő – te mivé szeretnél átváltozni? Arcfestőnk ecsete pillanatok alatt elvarázsol! Tami Köröm-lak | 1.500-2.000 Ft
Egzotikus állatbemutató: Kígyók, pókok és egyéb bestiák – most szórakozva szerezhettek tudást ezekről a különleges lényekről! A legbátrabbak kézbe is vehetik őket!

12:00 – 13:00 óra között – vagy amíg az üst ki nem ürül:

Sütőtökkrémleves kóstolás | De zsíroskenyérrel és meleg teával is várunk!

14:00 óra:

Őszi Tárlat megnyitása: Nézzétek meg a gyomaendrődi alkotók műveit!
Várunk benneteket szeretettel!

A programváltozás jogát fenntartjuk!

A rendezvényen kép és videófelvételek készülhetnek.

Időpont

október 25. (szombat) ◴ 10:00

Helyszín

Vidovszky Béla Városi Képtár

Gyomaendrőd, Kossuth Lajos út 9-11.

Több esemény
Több esemény mutatása

November

19. Ladányi Disznótorosszombat08november07:3019:0007:30 - 19:00 Dr. Asztalos Miklós Művelődési Ház - KörösladányTelepülésHétvége,KörösladányKategóriaBuli,Gasztró

Részletek

Időpont

November 8. (szombat) ◴ 07:30 - ◴ 19:00

Dr. Asztalos Miklós Művelődési Ház - Körösladány

XIX. Töltöttkáposzta-főző, Kolbászkészítő Fesztivál és Versenyszombat08november08:0008:00 Piaccsarnok - SzarvasTelepülésHétvége,SzarvasKategóriaBuli,Gasztró

Részletek

2025-ben már 19. alkalommal rendezi meg a Szarvasi Gazdák Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesület az Idénynyitó Töltött káposzta főző és Kolbászkészítő versenyét. Színvonalas színpadi program mellett a résztvevő csapatok megmérettethetik a tudásukat az ízvilág terén. A rendezvényre sok szeretettel várjuk a versenyző csapatok jelentkezését illetve árusok jelentkezését is előzetes regisztrációval.

Időpont

November 8. (szombat) ◴ 08:00

Helyszín

Piaccsarnok - Szarvas

Szarvas, Szavasi Piac és Vásárcsarnok

Több esemény

Márton-napi borvacsora a Komló Étterembencsütörtök13november18:0018:00 Komló ÉtteremTelepülésGyulaKategóriaGasztró

Részletek

2025. november 13-án egy különleges estére hívjuk vendégeinket, ahol a Márton-napi hagyományok találkoznak a Bolyki Pincészet kiváló boraival. Az elegáns környezet és az őszi hangulat teszi teljessé az élményt.

Borkóstoló – a Bolyki Pincészet válogatott borai
Márton-napi exkluzív fogások – különleges párosítások
Helyszín: Komló Étterem, Gyula

Belépő: 19.900 Ft/fő (tartalmazza a borkóstolót és az ünnepi menüt) – limitált számban kapható éttermünkben

Egy este, ahol a bor és a gasztronómia tökéletes harmóniát alkot – ünnepeld velünk Márton napját a Bolyki Pincészet boraival!

Asztalfoglalás: +36 20 427 6205

Időpont

November 13. (csütörtök) ◴ 18:00

Komló Étterem

Horgásznapok Békéscsabánpéntek14november18:0018:00 Csabagyöngye Kulturális KözpontTelepülésBékéscsaba,HétvégeKategóriaElőadás,Gasztró

Részletek

Horgász Napok Békéscsabán!
Találkozz a horgászat legendáival – Takács Martin, Ferenc Koós, Bokor Károly – és hallgasd meg történeteiket élőben!

2025. november 14. (péntek) 18:00
Csabagyöngye Kulturális Központ
Halkóstoló és finomságok várnak!

A belépés ingyenes, de regisztrálj előre:

Időpont

November 14. (péntek) ◴ 18:00

Csabagyöngye Kulturális Központ

BBQ workshop Mezőberénybenvasárnap16november09:0009:00 Szendo BBQTelepülésHétvége,MezőberényKategóriaGasztró,Workshop

Részletek

‍ Ajánljuk mindenkinek, aki szereti az őszi ízeket, füstös húsokat, és tanulna új BBQ technikákat!

A menü:

Armadillo Egg srirachás majonézzel
Klasszikus BBQ csirkecomb friss salátával
Smokerben konfitált kacsacomb, sütőtökpüré, grillezett káposzta
Guinness-es marhapofa ragú, hagymás burgonyapürével
Füstös répatorta
☕ A workshop ideje alatt:

Büfé üzemel: üdítő, kávé, hideg sör
Az oktatás anyaga nyomtatott formában is jár
A résztvevők saját felelősségükre vesznek részt (nyílt láng, forró felületek)
Mit tanulsz meg?
✔️ Különböző nemzetek BBQ és grilltechnikáit
✔️ Autentikus fűszerezési és pácolási módszereket
✔️ Füstölési trükköket, grillezési praktikákat
✔️ Hogyan hozd ki a maximumot a húsokból, köretekből és desszertekből

Részvételi Díj: A workshopon való részvétel díja 59.000 Ft/fő, amely tartalmazza a képzést, az alapanyagokat, az eszközök bemutatását és a közös étkezéseket.

Lemondási feltételek:
A rendezvény előtti 14 napban történő lemondás esetén a részvételi díjat nem tudjuk visszatéríteni. Megértéseteket köszönjük!

Fizetési információk:
A Google Űrlap kitöltése után hamarosan kiállítjuk számodra a részvételhez szükséges számlát, amelyet e-mailben elküldünk neked. A számla kiegyenlítése feltétele a rendezvényen való részvételnek.

Részvételi díj: 59 000 Ft
Az oktatás díja 100%-ban levásárolható Szendo Smoke BBQ eszközvásárlás esetén!

Időpont

November 16. (vasárnap) ◴ 09:00

December

BBQ workshop Mezőberénybenszombat13december09:0009:00 Szendo BBQTelepülésHétvége,MezőberényKategóriaGasztró,Workshop

Részletek

‍ Ajánljuk minden BBQ- és grillrajongónak, legyen kezdő vagy haladó!

A menü, amit együtt készítünk:

Smokerben sült hurka és kolbász, tormaszósszal és savanyúsággal
Orjaleves smokerben, grízgaluskával
Grillezett sertésmáj fűszeres sütőtökkel
Ropogós csülök, sült savanyú káposztával, hagymás tört burgonya és zöldbors szósz
Aranygaluska smokerben sütve, sárgabarack szósszal
☕ A workshop ideje alatt:

Büfé üzemel: üdítő, kávé, hideg sör
Az oktatás anyagát nyomtatott formában is megkapod
Mindenki saját felelősségére vesz részt – nyílt lánggal és forró tárgyakkal dolgozunk

Mit tanulsz meg?
✔️ Különböző nemzetek BBQ és grilltechnikáit
✔️ Autentikus fűszerezési és pácolási módszereket
✔️ Füstölési trükköket, grillezési praktikákat
✔️ Hogyan hozd ki a maximumot a húsokból, köretekből és desszertekből

Részvételi Díj: A workshopon való részvétel díja 59.000 Ft/fő, amely tartalmazza a képzést, az alapanyagokat, az eszközök bemutatását és a közös étkezéseket.

Lemondási feltételek:
A rendezvény előtti 14 napban történő lemondás esetén a részvételi díjat nem tudjuk visszatéríteni. Megértéseteket köszönjük!

Fizetési információk:
A Google Űrlap kitöltése után hamarosan kiállítjuk számodra a részvételhez szükséges számlát, amelyet e-mailben elküldünk neked. A számla kiegyenlítése feltétele a rendezvényen való részvételnek.

Részvételi díj: 59 000 Ft
Az oktatás díja 100%-ban levásárolható Szendo Smoke BBQ eszközvásárlás esetén!

Időpont

December 13. (szombat) ◴ 09:00

január

Nincs több esemény erre a hónapra

február

Nincs több esemény erre a hónapra

március

Nincs több esemény erre a hónapra