Részletek
Magyar identitásunk, nemzeti kultúránk fontos eleme a gasztronómia, méltán vagyunk büszkék a magyar konyha remekeire, melyek közül számos Hungarikumként is ismert. E kultúrkincs innovatív bemutatására vállalkozik a különleges kialakítású Gasztrobusz.
Részletek
Magyar identitásunk, nemzeti kultúránk fontos eleme a gasztronómia, méltán vagyunk büszkék a magyar konyha remekeire, melyek közül számos Hungarikumként is ismert. E kultúrkincs innovatív bemutatására vállalkozik a különleges kialakítású Gasztrobusz. Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége alelnökének vezetésével meghívott vendége készítik el a Hungarikum és Magyar Értéktárban szereplő ételeket friss alapanyagokat felhasználva. Az elkészült ételekből kóstolót is kínálnak, a kivetítőn pedig megtekinthetők legismertebb magyar ételeink, hungarikumaink.
Szeptember 7-én délelőtt gyulai és csabai kolbászból, valamint Pick szalámiból készült Hungarikum-falatkákat, délben a hétvezér tokányt dödöllével, délután pedig a különleges, tepertős-szilvalekváros papucsot ízlelhetik meg az érdeklődők.
Időpont
Egész nap (Szombat)
Helyszín
Szent István tér
Békéscsaba, Szent István tér